Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Από την εφημερίδα "Τα νέα μας ...και τα παλιά μας" της Ένωσης Βασιλικιωτών Πωγωνίου Ηπείρου "Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ"


Σημείωμα της Εκδότριας

Μαύρα σύννεφα μαζεύονται στον ουρανό του Πωγωνίου. Σύννεφα που το τελευταίο τρίμηνο πύκνωσαν απειλητικά και που φυσικά θα καλύψουν και το αγαπημένο μας χωριό.
Η μετατροπή της περιοχής μας σε «οικονομικό Κοσσυφοπέδιο» ετοιμάζεται επιμελώς. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την λειτουργία της ΕΟΖ προωθούνται συστηματικά, ενώ οι τοπικοί μας άρχοντες πηγαινοέρχονται στα υπουργικά γραφεία, ίσως για να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.
Το Κέντρο Κράτησης, Φύλαξης, Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών ή όπως αλλιώς τελικά ονομαστεί, είναι ένας ακόμη παράγοντας υποβάθμισής της.
Τα παραπάνω, μαζί με το κλείσιμο των περισσότερων δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής και τις αποσπάσεις των συνοροφυλάκων, επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι μας φοβόμαστε: Πως η επίσημη πολιτεία θέλει να μετατρέψει την περιοχή μας σε «μία απέραντη χωματερή».
Κερασάκι στην τούρτα ίσως η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, που έχει πάρει πλέον την μορφή επιδρομής. Η κυβέρνηση Μπερίσα έδωσε πριν λίγους μήνες χάρη σε 2.000 βαρυποινίτες της Αλβανίας, μεγάλο μέρος των οποίων πέρασε από την περιοχή μας και εγκαταστάθηκε στα σπίτια μας, έφαγε, ήπιε, έκλεψε, ρήμαξε, κακοποίησε ανθρώπους, πριν προχωρήσει προς την Ελληνική ενδοχώρα.
Και φυσικά οι περίφημες επενδύσεις που πολλοί, «αρμόδιοι» και «αναρμόδιοι» ευαγγελίζονται, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσουν. Προβληματισμό για τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, προβληματισμό για το ποιοι πρόκειται τελικά να ωφεληθούν από αυτές, προβληματισμό για το ποιοι πρόκειται να εργαστούν, αν πραγματικά προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και προβληματισμό για το τί θα γίνουν αυτοί που θα χάσουν την εργασία τους εξ αιτίας τους.
Ελπιδοφόρο μήνυμα αποτελεί το γεγονός, ότι υπάρχουν και αυτοί που αντιστέκονται. Που αγωνίζονται για να μην περάσουν όλα όσα δυνάμεις και συμφέροντα ξένα προς την περιοχή σχεδιάζουν, αδιαφορώντας για τα χωριά και τους κατοίκους της.
Γιατί είναι βέβαιο ότι υπάρχει και άλλος καλύτερος τρόπος να ζήσει και να αναπτυχθεί το Πωγώνι μας και μέσα σ’ αυτό το Βασιλικό μας. Υπάρχει τρόπος να διαλυθούν τα σύννεφα και ο ήλιος να λάμψει πάλι. Στο χέρι μας είναι να τον βρούμε.

Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου